Zonnebloemproject

Qua weer zou je het nu misschien niet zeggen, maar het is de hoogste tijd om de zonnebloemzaadjes te zaaien! Tenminste, als je dat nog niet gedaan hebt. Je kunt de zaadjes in een pot zaaien, maar natuurlijk ook gewoon in de tuin. Je hoeft ze niet eerst binnen voor te zaaien en ze te laten ontkiemen, ze kunnen meteen buiten in de grond. Zeker nu het zo regelmatig regent, zul je ze niet veel water hoeven geven. Als het droger wordt, is het wel handig het wat water te geven. Het duurt ongeveer 1 tot 3 weken tot je plantjes boven ziet komen. Dat is een beetje afhankelijk van de temperatuur. Maar omdat het ’s nachts nu niet meer zo koud is (in principe geen vorst meer na IJsheiligen), is het prima om rond deze tijd de zaadjes te zaaien. We wensen jullie veel succes en zijn erg benieuwd naar de resultaten straks in de zomer!

De AC

Plaats een reactie